Çam Kozalaklı Yoğurt Tarifi


Lezzet dolu bir yoğurt deneyimi için sıradan tariflere veda edin! Bloğumuzda paylaştığımız bu özel yoğurt tarifi, hem tadıyla hem de estetik görüntüsüyle diğerlerinden ayrılıyor. Çünkü bu sefer yoğurt mayası olarak sıradışı bir tercih yapıyoruz: çam kozalağı!

Eğer ekşimeyen, muazzam bir yoğurt yapmak istiyorsanız, hemen kurdelenakisin.blogspot.com'a göz atın ve bu benzersiz tarife şahit olun.

İşte size malzemeler:

  • 5 kg taze süt
  • 2 adet açmamış yeşil çam kozalağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (mayalanma sürecini hızlandırmak için)

Tarife geçelim:

5 litre sütü kaynatın ve parmağınızı yakmayacak kadar ılıdığında, sıradışı tercihimiz olan yeşil çam kozalağı ve bir yemek kaşığı yoğurdu ekleyin. Ardından tencereyi özenle bir örtü ile sarın ve sabırla 6 saat bekleyin. Sonuç muhteşem bir yoğurt!

Bu özel yoğurt, çam kozalağı ile yapıldığı için buzdolabında 15 gün boyunca tazeliğini ve lezzetini koruyor. İlk kaşıktan son kaşığa kadar aynı nefis lezzeti yaşayacaksınız.

Afiyet olsun! Bu eşsiz yoğurt deneyimini kaçırmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar