Kurdele Nakış Desenleri Nasıl Uygulanır


Kurdele nakışı yapımına yeni başlayanlar için ilk problem kolay yapılabilecek desen bulmaktır. Desen örnekleri genellikle karışık şekillerden oluşur veya tam olarak bu desenlerden ne yapmamız gerektiğini anlamayabiliriz. Bu yazımızda kurdele nakışı desenlerinden bazı örnekler ve vereceğimiz tekniklerle kendi tasarımlarınızı nasıl oluşturabileceğinizi öğreneceksiniz.

Örneğin soldaki resimdeki gibi bir desen örneği buldunuz. İlk etapta aklınıza gelen her deseni, modeli nasıl bilebilirimki! Bildiğim birkaç çiçek modeli var bu yüzden seçtiğim güzel desenleri uygulayamıyorum! Aslında yeni başladıysanız elbette daha az teknik bilmeniz doğaldır.

Soldaki resimden gidecek olursak tam anlamıyla aynısını çıkarmak zorunda değilsiniz. Sadece bu deseni çizdiğinizde nasıl bir model çıkaracağınıza yaklaşmış olursunuz. Bu durum boncuk işi yaparken de böyledir, tel kırma modellerine yeni başlayanlar için de böyle diyebiliriz. Bu yüzden telaş yapmadan ve hedefinizden vazgeçmeden nasıl uygulayacağınızı düşünebilirsiniz.

Yandaki örnekte ilk dikkat çeken alanların çiçekler olduğunu görüyoruz. Bu çiçeklerin birebir aynısını yapmasanız bile parçalarını ayrı ayrı düşünebilirsiniz. Örneğin çiçekler 2 yapraklı ve 3 yapraklı şekilde olduğunu farkettiniz. Bunları basit (kendi bildiğiniz) bir teknikle küçük parçalar yaparak bir araya getirdiğinizde örnektekine benzer bir çiçek deseni oluşturabileceksiniz. Aynı durum yapraklar için de geçerli. Yaprak yapımı genellikle birbirine benzer ancak desene göre büyüklük, en-boy oranları değişiklik gösterir. Neticede bu modele göre çizim yaptıysanız da sadece üzerinden geçmeniz yeterli olacaktır.

Çiçekler konusunda başta bahsettiğim gibi kendi yorumunuzu da katabilirsiniz. Yani deseni aldınız, çizdiniz ama gerçekten yeni başladınız ve deseni nasıl canlandıracağınızı da göremediniz. Detayları farkedemiyorsanız bildiğiniz bir çiçek desenini de uygularsanız yine de yakın bir örnek çıkarmış olacaksınız. Nasıl mı? Aşağıdaki bohça örneğini inceleyelim:



Bu örnekte bir çok farklı çiçek ve yaprak deseni görmektesiniz. Aslında çizimde çok daha farklı çiçekler olabilir. Ama yapılırken desene sadık kalınarak bilinen bazı çiçeklerin uygulandığı ve ortaya da oldukça güzel bir gelin bohçası örneği çıktığı görülüyor. Tam olarak da anlatmak istediğimiz bu. Desenler size yön vermek içindir. Tam olarak aynısını hiç bir zaman yapmak zorunda değilsiniz. Biraz özgünlük kattığınızda, kendinizce renk uyumları oluşturduğunuzda oldukça kaliteli kurdele nakış örnekleri çıkarabileceksiniz.

Kurdele nakışı teknikleri ile bir çok farklı model oluşturabilirsiniz. Tepsi örtüleri, söz tepsisi modelleri, damat bohçası veya gelin bohçası modelleri, havlu motifleri, salon takımları ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz.

Kurdele nakış desenleri bulmakta zorlanıyorsanız www.kurdelenakisin.blogspot.com sitesinde paylaşılan pafta örnekleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Sizler için farklı tekniklerle yapılabilen bir çok desenden dilediklerinizi ücretsiz olarak indirerek kendi modellerinizi oluşturmak için kullanabileceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar