Örgü Çanta Modelleri

Örgüden Çanta

Birçok bayanın ortak tutkusu el işi yapmaktır. Farklı model ve detaylarda örgü ören bayanlar örgüden çanta yapımında da son derece beceriklidir. Örgü çanta yapımı hakkında bilgi almak isteyen bayanlar, internet ortamından, televizyon programlarından ve dergilerden örgü yapımı hakkında bilgi alabilirken, videolu ve resimli anlatımlar sayesinde kolayca çanta yapabilir.

Örgüden Çanta Çeşitleri

Örgü çanta yapımı tamamıyla zevk işidir. Bayanlar kendi tasarımlarıyla da örgü çanta yapabilmektedir. Evde arta kalan yumaklardan örgü çanta yapabilecekleri gibi, dantel ya da merserize yumaklarıyla da çanta yapılabilir.

  • Tığ İşiyle yapılan,
  • Şiş İşiyle yapılan,
  • Makrome,
  • Penye,
  • File gibi çeşitleri bulunan örgü çantalar son derece zarif ve kullanışlı bayan aksesuarları arasında bulunur.

Örgü Çanta Yapımları

Örgü çanta, şiş örgüsünü ya da tığ örgüsünü bilen her bayan tarafından kolayca yapılır. Yapılacak çantanın tasarımına karar verildikten sonra, gerekli olan malzemeler temin edilir. Çanta yapımında en önemli detayları birleştirme yerlerine dikkat edilmesi, seçilecek ipin çok sert olmaması gerektiğidir. Ayrıca, çantalarda toka, fermuar, düğme, fırfır, zincir gibi süslemeler de yapılabilir. Zevke uygun seçimlerle, hazır çantalardan çok daha zarif çantalar ortaya çıkarılabilmektedir.

Örgü Spor Çantalar

Spor kullanım için hazırlanacak olan örgü çantalarda, büyüklüğe özen göstermek gerekir. Eğer hızlı bir şekilde çantayı örüp kullanmak istiyorsanız, haroşa örgüden çanta yapabilirsiniz. 5 numara şiş ile penye ip kullanarak bu çanta modelini uygulayabilirsiniz.

100 ilmekle haroşa olarak başlayacağınız örgünüzü, belirlediğiniz çanta boyuna ulaştığında keserek, ikiye katlayabilir ve yanlardan dikerek çantanızın alt kısmını tamamlayabilirsiniz. Dikiş işleminden sonra çantanızın kulp kısmını yine örgüden yapabilirsiniz. Dilerseniz kulpunda farklı renk iplik tercih edebilir, kulp için kullandığınız iple çantanızın üzerine süsleme yapabilirsiniz.

Örgü Çanta Astarı Nasıl Yapılır?

Haroşa olarak ördüğünüz çantanızın içine astar gerekmese de, isterseniz bölmeli astar dikebilirsiniz. Çantanızın içine astar olarak, tül, deri ya da saten kumaş kullanabilirsiniz.

Örgü Çantanın Kapatma Yeri Nasıl Yapılır?

Örgü çantanızın kapatma bölümü için fermuar dikimi yapabileceğiniz gibi, bu iş için klips tarzı obje kullanabilirsiniz. Çantanızın özelliğine ve zevkinize göre bu objeleri belirleyebilirsiniz. Eğer büzgülü bir örgü çanta modeli tasarladıysanız bu çanta için büzgü kısmında zincir kullanabileceğiniz gibi, çanta ipinden yapabileceğiniz askıyı da kullanabilirsiniz.

Örgü Çanta Yapımına Ne Kadar Para Harcanır?

Örgü çanta yapımı çok yüksek ücrete mal olmamaktadır. Harcayacağınız miktar çantanın detayına göre değişim gösterecektir. Klasik bir iplik kullanarak, fermuarlı ve küçük bir çanta çok uygun fiyatla hazırlanabilmektedir. Ancak penye iplik kullanarak, küçük objelerle süslenmiş ve zincir detaylı bir çantayı hazırlamaya kalktığınızda bir miktar fazla ücret ödemeniz gerekecektir. Örgüden hoşlanan ve el emeğinin değerini bilen kadınlar için çanta örmek son derece keyif verici bir iştir.

ÖRGÜ ÇANTA MODELLERİ

Örgü çanta modellerini yine web sitemiz ikbalce.com 'da yayınlıyoruz. Örgü çanta modelleriniz için size ilham kaynağı olabilecek bazı örgü çanta örnekleri aşağıdaki galerimizde. Sizlerin de kendi el yapımı örgü çantaları varsa bizimle yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.





























Yorum Gönder

0 Yorumlar